Luxson is een jong bedrijf gespecialiseerd in het leveren, installeren en bedienen van evenemententechniek. De afgelopen jaren heeft Luxson veel ervaring opgedaan. Van kleinschalige evenementen tot grote bruiloften en van verjaardagspartijen tot studenten gala’s heeft Luxson een hoop ervaring opgedaan.

Geschiedenis

Luxson is opgericht door Hans Broeksema en Bas Baars in het jaar 2010. Eenmaal in aanraking met evenementen techniek ontstond er bij beide passie voor het vak. Tijdens de opleiding podium- en evenemententechniek begint het tweetal met het bedrijf Luxson. In het jaar 2016 voegt Gijs Veldhuizen zich bij het bedrijf. Gijs heeft ter zijner tijd ook passie ontwikkeld voor het werk in de evenementen wereld. Op de achtergrond zorgt Gijs in het jaar 2015 en 2016 voor een hoop nieuwe klanten en werkt mee aan een paar grote projecten. De klik in het team zorgt voor een goede samenwerking en sfeer binnen het bedrijf wat zich profileert als #teamluxson. Dit straalt Luxson ook uit naar de klant.

Luxson staat voor de woorden Lux en Sonos wat  vanuit het latijns vertaalt wordt als licht en klanken. Deze woorden samengevoegd brengt de specialisatie licht en geluid en passie van het bedrijf bij elkaar.

Hans, Bas en Gijs zijn naast Luxson student aan verschillende hogescholen. Met een vooropleiding tot licht- en/of geluidstechnicus vervolgt ieder zijn eigen weg maar blijven verbonden door het bedrijf Luxson. Hans vervolgt zijn weg ondertussen met Facility management, Bas met elektrotechniek en Gijs richt zich op Bedrijfskunde MER. Hoewel deze opleidingen ver van elkaar af lijken te staan bindt dit toch een paar cruciale vaardigheden bij elkaar in een bedrijf. Deze kracht van Luxson uit zich in zijn organisatorische-, technische vaardigheden die het bedrijf rijk is.